הורות משותפת אינה חייבת להיות כיום במסגרת נישואין. מרבית הקוראים ודאי יחשבו מיד על הורות באמצעות אם פונדקאית או תרומת זרע, אך יש כיום אפשרות ליצור משפחה חדשה מסוג אחר. הורות משותפת שכזו למעשה מעניקה את ההזדמנות לכל מי שחפץ או חפצה להפוך להורים, להיות הורים, אך לזכות גם לשותף ושותפה אמיתיים לגידול וחינוך הילד.
הורות משותפת מעמידה בפני המתעניינים מספר יתרונות בולטים. האחד, הורות מן הסוג הזה מאפשרת למצוא פתרון להולדת תינוקות לא רק בעבור קהילת הלהט"ב, אלא גם עבור סטרייטים. סטרייטים של זמננו מקדישים עצמם לקריירה או פשוט לא מוצאים את בן הזוג המושלם לנישואין ומגיעים לגיל ארבעים ללא אופציה הולמת לגידול תינוק משלהם. הורות משותפת פותרת את התחום הזה.
שנית, הורות משותפת כשמה היא, מאפשרת למי שרוצה לגדל תינוק, לא לעשות זאת לבדו. פרטנר לגידול של ילד הוא דבר שתורם הן להורה עצמו בחלוקה של תפקידים, טיפול בילד במקרה של עבודה או מחלה והן תורם לילד עצמו שגדל כמעט כמו ילד במשפחה רגילה.
כמו לכל דבר בחיים, גם כאן הורות משותפת יכולה לטמון בחובה חסרונות שיש להבחין בהם בטרם ההחלטה. ברגע שאתם מחליטים ליצור משפחה חדשה כזו, אתם יוצרים התחייבות ממשית. אין מדובר ברכישה של נכס או אפילו שותפות בעסקים, מהם קל להתפרק, מדובר כאן בעסקה חבילה שכוללת גידול של בן אנוש ולצאת מהתחייבות כזו היא אינה פשוטה.
כמו כן, עליכם להקדיש תשומת לב קפדנית כאשר אתם פונים לתחום של הורות משותפת ובבחירה של בן או בת הזוג. אם הבחירה לא תעשה בצורה דקדקנית, אתם עלולים להתקשר עם פרטנר שלא בהכרח יהיה תואם לציפיות או לאופי שלכם וזה יכול להוביל לבעיות עתידיות.